Acoperișuri fălțuite
Acoperişurile fălţuite sunt o soluţie la unele probleme tehnice şi de arhitectură apărute în proiectarea şi edificarea unei construcţii.
Materialele fălţuite pot îmbrăca cele mai diverse forme ale unui acoperiş, de la lucarne, cupole de biserici, chiar şi pe faţade curbe, până la cele mai pretenţioase clădiri de patrimoniu.
Materialele pe care vi le oferim pentru acoperişurile fălţuite, sunt materiale de înaltă clasă, care şi-au dovedit calitaţile de-a lungul vremii: cupru, zinc, aluminiu.
Paleta coloristică variată a aluminiului, nuanţele naturale ale cuprului sau tenta metalizată a zincului, oferă nenumărate opţiuni pentru personalizarea şi înnobilarea unei clădiri, iar rezistenţa extremă în timp a acestor materiale, asamblate prin tehnica fălţuirii, vă va ajuta la realizarea unor proiecte durabile.
– greutate redusă, acoperişurile realizate, de exemplu, din aliaj de aluminiu cântăresc 1,9 kg/ m2
– pot îmbrăca forme complexe, se pot desena cele mai variate modele de acoperiș
– pantă redusă – pînă la 3grade înclinaţie
– oferă libertate în design
– permite închidere etanşă la nevoie
– durabilitate prin folosirea unor materiale potrivite
– rezistenţă la agenţii atmosferici
– durata de viaţă a acoperişurilor fălţuite depăşeşte cu uşurinţă 80-100 de ani.
Tehnicile standard de îmbinare sunt cele cu falţ vertical drept şi cele cu falţ vertical dublu.
Tehnicile folosite la prelucrare sunt: tăiere, profilare, fălțuire. Aceste operațiuni se execută cu unelte și scule speciale pentru tablă.
În categoria tehnicilor de montare aferente acoperişurilor fălţuite intră şi falţul închis pe şipcă, solzii sau ţiglele orizontale, toate contribuind la obţinerea unor acoperişuri în ton cu ansamblul clădirii.